09 iulie 2019

CONCLAVUL ROȘU


Mai zilele trecute s-au adunat, prin ordin de zi primit dintr-o celulă, să aleagă ”Drumul spre pierzanie” (fără nicio aluzie la filmul regizat de Sam Mendes) al celui mai nepopular partid din țara Mioriței și al celui mai cunoscut personaj sangvinic, Dracula.
Conclavul vrea să aibă un ”Mamus” în viitorul strălucitor. Au zâmbit precum personajul Bulă în dialog cu poporul. Și-au gustat flegmele fără nicio ezitare, ”Mamusul” e cel dorit de toată biserica, chiar și de...diaconi. Unul dintre cei mai ”renumiți” diaconi, un giggolo modern și umplut de un viitor strălucitor a început să arate ”clerului” marile minuni creștine ale partidului perdant. Acest ”diacon” parvenit al postmodernismul își arată incompetența, de parcă mai era nevoie (?!), prin noile idei șoptite de ”Mama”.
”Diaconul gigolo” are la activ ”mari realizări”, parcă nu demult pe axa – iarna nu-i ca vara – arunca precum Duhul Sfânt peste creștini, o propunere de a sancționa jurnaliștii ce publică informații neverificate. ”Mister gigolo”, așa se întâmplă și-n Miorița, ciobanii (doi din cei trei) n-au verificat unele informații venite de la ”baciul șef”, aflat din fericire într-o stână-celulă, și au decis să-l sacrifice pe cel înstărit printr-o metodă dură.
Conclavul e fericit că ”Mama” e așezată în amvon și citește versetele fără nicio greșeală (?!), suprimând din start orice atitudine care vine din partea opoziției destul de neexistentă.
Conclavul așteaptă acum ca ”Mama” să urce în sondajul clericilor mondiali și să-și anunțe candidatura la funcția supremă. Preafericita...Mamă! Asta-i bomba ce duce spre reala pierzanie a conclavului roșu.
Nu mai contează nimic. Avemus...mamus urangutanus.
Cu mare dispreț, Pilu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ALIANȚA RUPTĂ-N CUR

Nu simt nevoia de nicio introducere pentru acest nepamflet, dar simt nevoia de a spune (și scrie) că nu sunt prost. Sau doar așa cred? În co...