09 octombrie 2012

SCRISOAREA DESCHISĂ A UNEI LEPRE DIN TVR


 
În primul rând bună ziua (puteţi folosi orice alt salut ce poziţionează „timpul” şi „respectul”) şi multă sănătate. Aici, în Ardeal, pe lângă salut mai poţi primi un pahar cu stropşală, o bucată de slănină, un călcâi de pită, dar domnia voastră n-a catadicsit să-şi frece tălpile papucilor prin Cluj-Napoca, să-şi clătească ochii cu minunatele condiţii create de omologii-predecesori (ultimii trei nici nu şi-au bătut capul cu o vizită pe la TVR Cluj).
Normal şi benefic pentru ardeleanul din mine, îi musai să fiu chibzuit şi molcom pentru a-mi face opiniile înţelese, altminteri o să credeţi despre mine că sînt (eu sunt pentru...sînt) vreun fan de-al domniei voastre şi...nu-i drept.
Prima dezamăgire pentru mine e că sînt MULT MAI EXPERIMENTAT decât domnia voastră în meseria aceasta, care din păcate naşte invidii şi prietenii, ură şi dragoste şi nu în cele din urmă tunuri  şi rating. Din capul locului fac precizarea că nu v-am citit creaţiile literare cu şi despre manipularea prin mass media via clasa politică. Motivul e unul singur. Nu v-am găsit pe raft şi har domnului chiar intru prin librării. Aşa se numesc locurile unde se vând cărţi din ce în ce mai puţine. Într-un viitor apropiat aceste încăperi vor fi pe cale de dispariţie. Apropo, TVR Cultural a fost sau este un „fruct” pentru domnia voastră?
Cu ceva vreme în urmă, pe când vă băgaţi urechile în telefoanele altora, un individ glăsuia astfel: „...faţă de gravele încălcări ale dreptului omului pe care SIE le-a făcut, e un gest minimal. Cred că ________________ ar trebui să se retragă într-o peşteră şi să nu auzim de el vreo 10 ani...”. Stimate domn, acum ne jucăm puţin de-a clasa pregătitoare, asta numai dacă vreţi un nume. Înlocuiţi spaţiul liber cu un nume. Vă ajut. Claudiu Săftoiu. Să nu zâmbiţi, face parte din realitate. Spusele aparţin domnului Haşoti, nimeni altul decât ministrul culturii de pe la noi. Un liberal ca dumneavoastră, de altfel. Vorbesc despre principii şi nu despre manipularea mass media din zona politicului. Dumneavoastră în peşteră timp de 10 ani? Asta-i culmea. Trimis de cine? De  Puiu Haşoti, cel ce este de o „ireversibilă proastă creştere”, ce-i drept în viziunea lui Andrei Pleşu. Buimac, dau totul la o parte să-mi liniştesc gândurile când colo cuvintele domnului Pleşu mă împing spre numirile venite din politică. Cine-i adrisantul,  monşer? „ Este o recompensă jenantă pentru câţiva ani de clămpăneală anti-Băsescu la Antena 3 sau la alte televiziuni. Există, din păcate, destui inşi dispuşi să se vândă la preţuri mici.”
Trăncănesc ca o lele, vrute şi nevrute. Ba că-mi tremură budigăii de teamă să nu rămân fără slujbă, rate şi familie, ba că n-am inspiraţie în gândire.
Stimate domnule preşedinte, era să uit. Nu sînt pus de sindicat a vă scrie, nici pe departe. Nici nu sînt membru de sindicat. O fi rău?
Câte aş vrea să mai înşir, dar mi-e teamă că vă răpesc de la treburi unde-i nevoie de mintea şi prezenţa dvs, dar mai am o întrebare. Aţi atins din iulie şi până acum vreo lepră? Aţi afirmat cu subiect şi predicat “...în TVR există numeroşi profesionişti de foarte bună calitate amestecaţi cu oameni de o moralitate îndoielnică, adevărate pericole pentru prestigiul TVR. Tipul acesta de lepre în interiorul TVR, amestecaţi cu oameni de bună-credinţă a coexistat...” Cred că aţi împrumutat de la d-na Tatoiu multi-priceperea şi atotcunoaşterea, de aceea vă rog în modul cel mai serios şi în timpul cel mai scurt, vă dau timp O VIAŢĂ, să vă cereţi scuze public în cazul în care nu sînt o lepră, dacă sînt, asta e, chiar dvs aţi spus-o: “...a coexistat...”.
Între mine şi dvs este şi va rămâne o deosebiere. Eu am creat din nimic televiziuni, ziar (aici recunosc că nu de unul singur), radio. Ele funcţionează! Mă uit în cv-ul domniei voastre şi încep să-l cred pe domnul Pleşu.
Am rugămintea de a fi mai eficient pe viitor, înconjuraţi-vă de oameni ce nu vă lasă să greşiţi. Un sfat pe gratis. Decât la o emisiune cu Ciutacu mai bine la o cafea. Cheltuiţi doar 5 lei.
Rămân acelaşi salariat al TVR Cluj ca şi până acum, cu experienţă mult mai mare decât dvs. Asta e, nimeni nu-i perfect.
Cu respect, al dvs. coleg Alexandru “ Pilu” Bănoi

p.s.
Vă mulţumesc domnule Crin Antonescu. Practicile din opoziţie s-au dus pe apele râurilor curgătoare. Acum sînteţi la putere şi nu apreciaţi nici un gest din cele peste două mii de gesturi ale leprelor, cozilor de topor sau a altor cuvinte din limbajul liberal al unei Românii...ciudate.
La procesul de selecţie, cătuşele fac parte din scenariu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ALIANȚA RUPTĂ-N CUR

Nu simt nevoia de nicio introducere pentru acest nepamflet, dar simt nevoia de a spune (și scrie) că nu sunt prost. Sau doar așa cred? În co...