09 iunie 2012

FĂCĂTORII DE BINE


A  început campionatul european de fotbal. Fiind atât de întinsă popularitatea acestui sport (unii îl numesc sport dar pe bună dreptate) a fost nevoie de două ţinuturi. Nu vă grăbiţi, nu-i vorba de ţinutul secuiesc cum ar crede “eşecul Barna” şi ai lui susţinători, e vorba de un ţinut aflat la nord şi altul puţin mai la vest de România. Cum n-avem nici o treabă (cu aşa conducători) cu astea mă grăbesc să-mi exprim bucuria în scris despre evenimentul "U"nic din săptămâna finală a campaniei electorale, agricole şi prima săptămână de vară.
Cam aşa Adrian Cinpoer, cu inima strânsă am ajuns prin zona lupoaicei şi a câtorva sedii de "făcători de bine". Viruşii nu şi-au făcut apariţia (aşa îmi place si cred), deci şi prin urmare m-am desfăşurat fără a-mi cenzura atitudinea, gândurile şi...umbra.
Pe fiecare latură miliţienii îşi aţinteau privirile spre...normalitate. Erau în misiune, mai marele lor e co-partener cu duşmanul de clasă, românism şi istorie. La prima eroare, oricine putea fi "aplaudat", "mângâiat" sau "ajutat" să înţeleagă de ce s-au "făcut" miliţieni. Piaţa atât de rece (construcţii, culoare, piatră) a simţit că este călcată în picioare, în sfârşit, de normalitate. Apăsările nu erau dure, pe alocuri chiar mângâiau trecutul, deloc liniştit al istoriei, în această parte de ţară (ţară din ţară).
Umiliţi, românii evident, în ultimile zile de "făcători de bine", au dat buzna în "piaţa de pietre" pentru a le REAMINTI, dacă mai era nevoie, de ISTORIE, de ADEVĂR, de ROMÂNISM. "Universitatea" Cluj nu poate face parte din...trecut. Bucuria celor prezenţi în "piaţa de pietre" a fost, e adevărat, mai discretă ca aceea din iarnă, dar EFICIENŢA a fost una net superioară. Oameni a căror vârstă pare mai mult albă decât grizonată, priveau cu tinereţea minţii şi aplaudau, spre disperarea celor care "nu mai pot de atâta bine". Fascinaţi de atitudinea celor care au reamintit clujenilor de ISTORIE, de ADEVĂR, de ROMÂNISM,  privitorii se bucurau şi cu gesturi vizibile şi sigure au început să-şi scoată telefoanele pentru a...face poze (interesant modernism). Adică cum, îmi cumpăr maşină şi mă deplasez în continuare pe jos? Asta-i culmea hibernării la început de iunie.
"U" este la fel de tânâră ca-n 1919, e la fel de bonomă ca-n epoca Remus Câmpeanu, e la fel de fragilă ca-n era dr. Luca şi la fel de pură ca-n totdeauna. Ea nu are urcuşuri pentru că nu-i plac coborâşurile. Ideea este aceeaşi, de aceea s-a născut acest club. Asta-i ca-n dragoste, nu-ţi poţi trăda iubita nici măcar în faţa şi  dincolo de Venus.
"U" este pentru această ţară din ţară...limba română, de aceea cei care nu stăpânesc cu "atenţie" această limbă pierd.
"U" este pentru această ţară din ţară şi mamă şi tată, de aceea este atât de iubită, altminteri nu avea cum să se nască - MAMĂ TE IUBESC, DAR NU CA PE "U".
"U" este noapte şi zi pentru această ţară din ţară, altminteri nu se putea îmbrăca în ALB şi NEGRU.
"U" este inimă şi minte pentru această ţară din ţară, de aceea a născut valori. Valorile au simţit şi au născut la rândul lor alte valori.
"U" este o idee, de aceea în această ţară din ţară, există acest simbol NEMURITOR. Nu poţi distruge o istorie REALĂ nici măcar atunci când ai primit acceptul de la Dumnezeu. Şi el a plâns joi după amiaza, nu l-am văzut pentru că şi-a întors faţa şi spre alte ţări din această ţară. Şi-n alte locuri se plânge.
"U" este o secundă din fiecare clipă în această ţară şi dincolo de hotarele ei. 
Cum naiba nu înţeleg "făcătorii de bine" că "U" Cluj nu înseamnă doar echipa de fotbal. Fraierilor, nu-i vorba de sport. Am spus-o de atâtea ori, dar nu se prinde de "făcătorii de bine". Univesitatea Cluj există atâta timp cât există limba română, când limba va tăcea (!!!) românii îşi vor arăta bucuria prin...gesturi. "Făcătorilor de bine" n-aţi vrea să fiţi iubiţi de...gesturi şi ale lor urmări?
"U" nu naşte iluzii şi nici vise. "U" a născut dintotdeauna VALORI.
Al vostru şi al meu,
www.sasesicinci.blospot.com
p.s.
- nu vă lăsaţi influenţaţi de nimeni duminică în cuşcă;
- unde a dispărut "marţianul"?
- oare se poate şi mai rău?
hai pa, ne mai vedem şi ne mai...citim
Pilu

2 comentarii:

ALIANȚA RUPTĂ-N CUR

Nu simt nevoia de nicio introducere pentru acest nepamflet, dar simt nevoia de a spune (și scrie) că nu sunt prost. Sau doar așa cred? În co...