28 septembrie 2020

A TRECUT!


  • Bună dimineața lui septembrie târziu. Nu știu să fac (încă) diferența dintre două forme… diferite! Forma diferită de alte forme dar și de altele. Forma nu este o siluetă cu umbre, pentru că soarele este nestrălucitor. Acolo unde el strălucește este un fals al socialismului științific cu cadre capitaliste aflate astăzi în alte locuri, puncte, roluri și scenarii… puse la dispoziție. Un fost comunist este azi primar și liberal. Dar...
  • Nu știu ce a fost în ultima săptămână completă a lunii septembrie. Alegeri administrative sau alegeri politice?  Just… injust. Clasa (expresie dobândită prin limbajul de lemn a ultimelor trei decenii) politică este una de proastă calitate. Axa: elevi - profesori - părinți este una neechilibrată, departe de balanța maturității intelectuale, pertformanță politică și stăpânire a negocierilor. Clasa zero (nu există așa ceva) este chiar nulă!
  • Nimic spectaculos într-un septembrie târziu. Duplicitarismul, mârșăvia, trocul sau alt substantiv tipic pentru “repetenții clasei zero” s-a aruncat peste populația de(s)prinsă dintr-un salon numit salonul bolilor veșnice sau… cronice, dacă tot mă manifest în scris) cu termeni medicali.
  • Scriam într-o poveste răsfoită săptămânile trecute despre o concluzie a unei analize de tip… școală.
  • Concluzie (este a unui amic): “într-o clasă de repetenți, cel mai bun este premiantul clasei”. Acum, cel mai bețiv președinte ce l-a avut această nație (ptiu diavole că și eu l-am ales) îmi spune ce înseamnă succesul. (!?) T.B. :”... dintre partidele cele mai mici noi sîntem cei mai mari, deci am câștigat…”
  • Asta se întâmplă când nu faci diferența dintre două cuburi de gheață și un iceberg!😂
  • Băse cred că-l provoca pe Dumnezeu la o șuetă cu cerință clară: “Doamne, eu sînt fiul tău!” (ghilimele sînt imaginare și-mi aparțin).
  • (foto: mediafax)
  • Acest bețiv politic, ca și Orban de altfel, simte nevoia retragerii prin împroșcare cu kkt peste toți, prieteni și dușmani în același timp. Acești indivizi se bazează pe aliatul biblic. Duhul sfânt le șoptește, între două pahare și un trabuc, că totul este “după chipul și asemănarea Lui”. Zis și făcut. Alianțe cu trădătorii. Îl nominalizez doar pe ultimul: Pontache Victoraș. Nicio scrisoare medicală nu ajută în acest… “menaj”. De diagnostic nici nu poate fi vorba. Medicamentele nu se pot administra. Organismul este unul putred. Costumul (de firmă) este aruncat peste trup, acoperind – neglijent, spun eu - o siluetă modelată de ridurile abundente și mai las o “cravată” ce consolidează expresia “nimic nu-i întâmplător”. Cantitatea masivă de “oameni politici”, “analiști politici” și nu în ultimul rând “jurnaliști… apolitici” a dus această clinică spre ATI!
  •  (foto: mediafax)
  • Încă nu reușesc să înțeleg cum pot să fiu contemporan cu a doua venire a lui Isus Cristos. Într-o oltenie eșuată politic, un mort a fost “prezent” la judecată și Dumnezeu l-a răsplătit. A câștigat alegerile la… Deveselu! Satul și NATO n-au făcut față atacului divin. Isus Cristos a umblat pe Dunăre, probabil a fost la un bairam pe la bulgari, și împins de o licoare bahică din castraveți s-a înghesuit în cabina de vot strigând: votați-l! Duhul sfânt i-a dăruit un nou mandat.
  • Am lăsat peste mine să curgă apă rece, poate înțeleg unde merge prostia emoțională de la Deveselu? Curios din fire… nu spun nimănui noua adresă. E peste tot!
  • Războiul administrativo-politic dintr-un septembrie târziu s-a spulberat ca un val. Un fâs.
  • Votul românesc este unul complex. La început s-a bazat pe “milă electorală”, apoi pe “scopul scuză mijloacele” (CTP-ul a punctat despre această atitudine-expresie) și .. final spre…”haosul din august”.
  • Marele autor… “e mai mulți”, amestecul ciudat de sereleul clasic “import-export”. Statul paralel are în componență… oameni paraleli, doar nu sînt perpendiculari altminteri nu se explică… importul și exportul. Ce spunea Octavian Paler? Distanța dintre lumile paralele… constantă. Cum naiba altfel. Dintre două celule, una de la Rahova și alta de la Cotroceni se desfășoară această lume paralelă. Votul politic-administrativ aruncă în haos viitorul alegător, într-o nebuloasă. Finalul anului nu va aduce doar sacul lui Moș Crăciun, aduce o nouă… condamnare. O condamnare vizibilă! Orban condamnat să conducă alături de… Barna. Judecătorul Johannis râde… pas cu pas. Fără nicio anestezie doctorii se grăbesc în sala de operație. Pacientul rezistă. Din salon se aude ecoul.”Încă”😂
  • Săraca țară mioritică! Un candidat condamnat la 8 ani de închisoare din partidul unui premier de profesie “comersant” câștigă jilțul unei primării de sector. Votul negativ a fost din nou la comandă spre disperarea analiștilor… finaciari. Amnezia a jucat un rol secundar.
  • (foto: hotnews)
  • Întind pe față (fără apă și săpun) un jet aspru din cuvintele lui Andrei Pleșu, cel umilit de bețivul Băse. “... să spun apăsat că orice mod ce a judeca și folosi un om după criterii ALTELE decât cele ale meritului său personal este o prostie perdantă…”
  • Păi?
  • Rezist… târziu. E demult… luni. N-am găsit nicio soluție, n-am nici diagnostic. Ciudat. Mortul… e viu. Rezistă!
  • În scurt timp o să-mi accept tratamentul primit “pe bune”. Hrana nu ajută la nimic. Nerealizările (cu mici excepții) își vor continua parcursul. În decembrie alt război cu aceiași militari amnezici și lipsiți de arme înțelepte! Nu mă pot despărți de acest text fără să mă reîntreb. Mortul e… viu? Neconcluzie: sînt prost!
  • Orban, acest dăncilă liberal, bagă verde în față o aritmetică de modă veche. Am câștigat alegerile. Tac și-mi reamintesc cum m-a păcălit Băse. Johannis l-a condamnat pe Orban printr-o sentință neatacabilă, să sprijine alianța penele plus usere, unde plus nu este semn aritmetic. Axa: PNL - PLUS - USR este amestecul de digerat până-n decembrie când se strigă: la atac! În anul 2000 a dispărut PNȚ, după douăzeci de ani a dispărut PSD și… PNL. Orban, te rog să-i scrii lui Moș Crăciun. Pentru reclamații alege morții.
  • Morții sînt oamenii acestor zile, nici învierea nu mai este ce știu, sau am crezut că știu. Priveghiul a fost înlocuit. Prefer noul în detrimentul mortului. Acest septembrie târziu mă întreabă dacă va mai rezista democrația. Noul val de politicieni-administratori va fi atras într-o horă a fluierașului… paralel. Parcă retrăiesc momente ale zilei de luni, 17 iunie 1996.
  • Continuarea? Una tristă.
  • Sper altceva. Sper...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ALIANȚA RUPTĂ-N CUR

Nu simt nevoia de nicio introducere pentru acest nepamflet, dar simt nevoia de a spune (și scrie) că nu sunt prost. Sau doar așa cred? În co...