01 februarie 2021

VOCAL - BESTIAL

             De-a lungul istoriei s-a târât prin manuscrise și nu numai, dimensiunile lui Ștefan cel Mare. ”... mic la stat, mare la sfat...”. Aceste dimensiuni se pare că unii le preferă ca model. E adevărat că lipsesc faptele de vitejie. Curajul. Aici și acum e vorba despre un individ mic, chiar foarte mic și vizibilitate puțin în creștere. Simt că ”centrul” a acceptat puțin defilarea individului: Emil Boc.

Cu mulți ani în urmă, când fostul comunist își ștergea cu sârg balele la Conferința Națională a PCR și își sprijinea destinul în viitorul UASC (”știe” băieții ce înseamnă) și împingea poporul spre cucerirea socialismului, el, ”uriașul mic” încearcă azi să devină vocal și... atenție, prezidențiabil! Da! Nu se vorbește clar, ci este o opțiune a foștilor comuniști acoperiți în postmodernism ca pediști și în progresism de... liberalism. Kkt.

Plin de umor și de cascadorii ciudate (îți reamintesc isprava de la emisunea lui Andrei Gheorghe) cât o căzătură l-a propulsat până la fotoliu de premier. A fost un parlamentar guraliv, a criticat până-n rărunchi fostul șef (mă refer la UASC Cluj), a criticat și făina albă, ce mai, a criticat chiar și pe Albă ca Zăpada. A urcat pînă-n balconul revoluției pentru... poză.

Anii de glorie comunistă 87-89 nu l-au mulțumit pe crescătorul de gâște și primar de cinci stele (mai mult decât colonel) și hop țop în partid. S-a proclamat democrat. De la înaintarea societății multilaterale dezvolate la înaitarea mea (lui) în... aceiași societate, dar post modernă. Fără tovarăș. Aceleași apucături și atitudini, dar cu... domnie.

Bătătorul de tobe sau dubașul s-a transformat din propagandist în anticomunist. Brusc. Gura nu-i mai pute și pe picioare s-a spălat. Gâștele copilăriei au murit și lucrările din bibliotecă au... dispărut. 

Elogiile ”gândirii lui Ceaușescu” s-au lovit de un dig cu... mască. Unde mai sînt kkturile scrise și gândite de tovarășul Emil Boc? Cine are curaj să le arate acum? Creatorul statului paralel și perpendicular peste haos? Cine? ”Creatorul” revoluției lui Sergiu Nicolaescu? Cine? ”Creatorul” revoluției lui Ion Caramitru? Cine? Tu, cititorule? Să fim serioși.

Azi cine lucrează la propagandă e premier, director dar și șantajabil. Simplu. De aceea a devenit din nou VOCAL fostul utecist. Daia. I s-a dat voie!

Fostul omul politic de stânga, acum un celebru politician de dreapta îți plimbă inteligența filosofică așa cum poate și cum știe. ”lupta dintre bine și rău” sau ”scurt circuitul contradicțiilor” în epoca de aur revin în actualitate. Epoca de aur s-a transformat în epoca de jaf, iar contradicțiile fac parte din viitorul națiunii. Cu cât limba e mai murdară de kkt cu atât bei mai multă apă. Poate dispare gustul de sărat. Ești victimă, domnule Boc? Mai cunosc foști comuniști ce și-au uitat trecutul. Apropo îți sînt colegi de partid și foști... șefi. E chiar fost... ministru și chiar fost... rector. Fost... comunist, fost... țărănist și acum fost... liberal?

Ce a spus Nicolae Iorga, tovarășe Emil Boc? Îți reamintesc doar două idei ce le-ai părăsit înainte de a da vacanța.

1.    ”un popor care nu-și cunoaște istoria și eroii, e ca un copil ce nu-și cunoaște părinții”

2.   ”istoria îți bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se”

Vizibilitatea cu sunet de acum nu este merit divin. Cunoștințele precare despre economie le-ai avut și le ai chiar și acum de aceea Dumnezeu și-a luat mâna, dar post-modernismul atent nu te-a lăsat să alergi pe dealuri după gâște și cai roșu-alb-verde. Orgoliile și pretențiile sînt direct proporționale cu mărimea ta naturală. Mici! Totul e mic. Jocul este identic.

Mă întreb dacă peste ani și ani, un mare pupincurist sau lingău de europarlamentar sau nu, îl va descăleca pe Mihai Viteazul din fața cinematografului ”Florin Piersic” și te va înscăuna de dragul istorie. Călare pe gâscă citind din una din tezele tătucului. 

Am o curiozitate tovarășe primar. Prezidențiabilul vede în roșu, galben sau albastru... regionalizarea?  Mai zilele trecute urlai că totul se întâmplă împotriva țării, se vrea o regionalizare politică, aruncai cu ”acid” spre victoraș, la fel ca tine un premier ”susținut” de incompetența economică. Oare acum merită să ”cadă” guvernul de dragul regionalizării? Mira-m-aș de tovarăș că răspunzi eficient.

Coane, bănuiesc că ai auzit de Tudor Mușatescu, de aceea te invit ”pe Titanic vals” să naufragiezi în lectură și să simți aforistica autorului: ”lașitatea este sentimentul care n-are nici măcar curajul să spună cum îl cheamă”

Am curiozități masculine. De exemplu, ce rol au jucat gâștele în povestirile istorice, de ce păunii nu zboară și ce a dorit să sublinieze Lebowitz când ești la un pahar de vin. Citat: ”oamenii mari vorbesc despre idei, oamenii medii vorbesc despre lucruri și oamenii mărunți vorbesc despre vin”. Apropo, am vrut să devin... somelier.

Tovarășe Boc, vă ordon să cuceriți Cotroceniul! Tovarășe Boc, cuceriți Pata Râtul! Stimate tovarășe Boc acolo se bea apă și ea nu... există. Tovărășe Boc acolo se trăiește... dar nu e viață! Sînteți vizibil și acum? Proletari din toate județele uniți-vă! Pesedeul e vinovat! Eu, adică tu tovarășe Boc ești virgin, n-ai mâncat rahat, deci n-ai diabet! Mai du-te-n gâsca țevii unde curge apă și tristețe.

Jos cu ticăloșii! 

ps

finalul e unul clasic. copy-paste. tovarășe boc ignorați totul. N-ai mâncat rahat, așa că n-ai diabet.

citat dintr-un necunoscut:

”nu am deținut niciodată nici un fel de funcție de conducere la nivelul UTVC în județul Cluj și nici pe cea de președinte al Uniunii Asociaților Studenților Comuniști din România, filiala Cluj”

ps2

o poză spre deliciul ps-ului!

 

 

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ALIANȚA RUPTĂ-N CUR

Nu simt nevoia de nicio introducere pentru acest nepamflet, dar simt nevoia de a spune (și scrie) că nu sunt prost. Sau doar așa cred? În co...