06 aprilie 2012

ACHITAT

Am aşteptat un miracol, el a venit, văzut şi plecat spre alte ţări, alte mări precum şi alte transferuri. V-aţi bălegat de cu samă, că-i vorba de dosarul oamenilor curaţi din fotbal.

Nu ştiu cum dar parcă mânat de divinitate, cu mulţi ani în urmă, nenea Iancu l-a obligat pe Pristanda să-şi lipească călcâiele, să-şi îndrepte spatele, şă-şi mângâie mustaţa şi abia apoi să scoată pe gură o vorbă ce nu poate fi îngropată nici măcara de judecătoarea ce i-a achitat şi anume: CURAT MURDAR!. Apropo, la mulţi ani pentru d-na judecătoare, sper că a fost o aniversare nu o... decizie.

Valorile au luat o altă formă. Una plină de substanţă şi universităţi de...viaţă, că pe la şcoală trec doar fraierii. Privesc cu mult calm şi la fel de multă ură cum sînt luat de prost şi de „desen animat”. Nu pot să vorbesc şi de tine cititorule, nu-ţi cunosc gusturile, aşa că te las să ravzi în continuare.

N-o să fie nici o surpriză în cazul valiza, poate tva-ul să nu fie returnat, intră la ofertă de Paşte. Jiji, cu două răzămători, la proprou şi figurat, nu capătă nici valiza şi locul 1. memeu' s-a întors (omul e construit pentru aşa ceva) şi o să-mi explice cum stă treaba cu limba română rpin fotbal, doar ce pana mea, a devenit un...achitat. hai mă laşi memeule. Apropo cum e să locuieşti în carton? Dă-l naibii de sport, plec cu gândurile şi părerile spre meciul lui „U” cu „portocalii” din Târgu Mureş.

Prima mare surpriză sau dilemă. Nici acum nu ştiu ce-a fost Prund sau nisip. Preşedintele de colhoz uită că vine campania electorală (sau el ştie ce nu ştiu eu?) şi stă bine mersi rezemat de –„pe afară vopsit gardul, înăuntru leopardul” -. Se poate mister Păunel? Răspunsul vine prompt. Da, doar nu eşti orb. Nu cu mult timp curgea un banner albastru pe care dansau litere portocalii. Citez din memorie- „responsabil pentru construcţia Elctoral – Cluj – Arena, Alin Tişe – preşedinte şi Radu Bica -vicepreşedinte” -. Nu discut despre vice-preşedinte, el îşi desfăşoară activitatea pe axa: după faptă şi răsplată, dar cu plaja ce-aţi avut? Oricum, aştept noua poziţionarea electorală, ca să-mi pot eu poziţiona...

La meci. După surpriza prundul, o a doua surpriză. Respectăm scenariul. Musai să jucăm prost, uneori exagerat de prost în prima repriză ca să batem cu acelaşi curios (?!) 3 la 1. În prima repriză l-am remarcat pe Bornescu. Pe zi ce trece devine mai interesant...transferul. Oricum n-ai nici măcar o bucăşică de vină la golul lor, erai cupat cu poziţionarea umbreşei pe priundul de pe „Electoral – Cluj – Arena”. Chiar, mister Păunel Tişe, dacă n-aţi „putut” să păstraţi acelaşi nume stadionului, dacă „dr. Luca” a deranjat pe multă lume, de ce naiba nu vorbiţi româneşte şi să-i spune-ţi „Arena din Cluj”, sună mai...marketing cu arena în faţă.

La pauză s-au schimbat...destine. Băieţii parcă au vizionat meciul din semifinala Ligii Campionilor la handbal muieri, dintre Oltchim şi Gyor. Prima repriză varză, a doua piept de raţă pe pat de varză roşie. Dacă Radu Voina n-a bătut fetele, nu bag mâna în foc pentru ce s-a întâmplat în vestiarul lui „U”. Nu ştiu dacă a cobărât cineva, nu ştiu dacă a urcat altcineva, habar n-am (oare), dar ce s-a întâmplat în alte 46 de minute, numai Dumnezeu şi nisipul pot confirma...realitatea.

Nisipul şi cele câteva covoare n-au putut ţine piept. Băieţii, ca o firmă de curăţenie, au intrat de la vestiare hotărâţi să şteargă trecutul şi să-şi marcheze ...viitorul.

Clau-antrenor şi-a tras costum. Îi stă bine, doar că musai să mai lucreze. Ionică – Stategul (cu paşii în Dinamo) l-a revăzut pe Boştină, care chiar dacă n-a mâncat mic dejunul a făcut ce ştie el mai bine, a păstrat rezultatul. Chiar unde l-a păstrat?

Un tip acoperit cu o chelie se agita pe banca „portocaliilor” mureşeni, şi-mi frecam fişierele pentru a-mi aminti identitatea lui. Agitaţia lui în jurul deciziilor (unor) şi în frecarea treningului arbitrului de rezervă mă enerva că nu-mi aduc aminte de numele anonimului agitator. Ptiu, gata. E Anton Heleşteanu, de aceea se agita ca un peşte în...heleşteu. Doamne, parcă mai ieri era tipul ăasta cu chelie arbitru şi se făcea de cacao. Ce penibil poţi să fii când îţi uiţi...trecutul.

F.W. îşi freacă inspiraţia că l-a transformat pe Clau-gol în Clau-antrenor, dar nu mă las păcălit. Agitaţia din spaţiul dedicat antrenorilor pentru mine nu-i un semn, sau poate o fi...semn.

Au jucat (încercat în prima repriză):

1. MIRCEA BORNESCU:

Te-am admirat în prima repriză. Ţi-ai arătat neputinţa. Îmi plac degajările. Aştept ziua când devii portar. Nota: 2,5

23. SEBASTIAN ACHIM:

Greu cu nisipul, greu cu adversarul. Bine că ţi-ai revenit, dar nu mai spart. Nota: 2,5

8. GEORGE GALAMAZ:

Te las să alegi între spectatorul din Ploieţti şi Lukasz. Căpitanul cred că a lovit mai corect, aştept vizionarea episodului „răzbunarea din prund”. Nota: 2

3.GASTON MENDY:

Peste ce-ai jucat până acum, dar sub ce joacă un fotbalist. Nota: 3

2. LUKASZ SZUKALA:

Modest, este prenumele tău din România. Antrenorul tău este Niculescu, Sora e la K1. Nota: 2

15. OVIDIU HOBAN:

Acum ţi-ai dat seama care-i diferenţa dintre un gazon şi o culoare politică. Nota: 3

47. DORINEL POPA:

Pauza te-a salvat de umilinţă. Nu-i bai. Nota 2 spre 1

30. ALEXANDRU PĂCURAR:

Să scriu câte ceva despre jocul tău din prima parte? Bine, n-am s-o fac. Dar atunci nu cobor adjectivele pentru repriza a doua. Bine? Nota: 3,5

18. MARIAN CRISTESCU:

Ai fost puţinul din prima parte. În partea a doua, au jucat şi ceilalţi, aşa că... Nota: 3

77. GHEORGHE GROZAV:

Bine puştiule, dacă vrei să nu ajungi nicăieri semnează cu Jiji. Nota: 4

10. ADRIAN CRISTEA:

Chiar nu mă interesezi. Nimic n-ai jucat sau n-ai jucat nimic, ba mai mult m-ai luat şi la mişto la 11 metri. Din mare „pârţ” ai ajuns un mare „scârţ”. Jenibil. Nota: 2 spre 1

Au intrat imdediat după pauză (nici acum nu înşeleg ce s-a întâmplat la vestiare)

6. OCTAVIAN ABRUDAN:

Dacă oaspeţii n-au marcat asta înseamnă o bilă albă pentru apărare şi o notă bunicică. Nota. 3

26. TONY NWAKAEME:

Eşti obişnuit să alergi pe nisip, te-au încurcat ghetele. Ai alergat, ai pasat şi ai marcat, dar tot nu cred că eşti aşa de tânăr. Nota: 3,5

A intrat în minutul 75 (minut în care Ionuţ a stins televizorul) gabriel Boştină, fost căpitan şi actual vicepreşedinte la „U”. Printre fiţe pot remarca neparticiparea la mic dejun, dar aştept cinele...târzii.

22. GABRIEL BOŞTINĂ:

Mi-e greu să-ţi recomand ceva. Eşti atât de genial, încât devin penibil dacă ţi-aş recomanda ceva. Ai jucat atât de puţin încât nu pot să-ţi dau o notă mare. Aştept ziua când redevii căpitan.

Gata, vine meciul cu altă culoare...portocalie. Nu-i bai după alegerile din iunie intrăm în...vacanţă.

Hai pa şi las-o aşa. Pilu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ALIANȚA RUPTĂ-N CUR

Nu simt nevoia de nicio introducere pentru acest nepamflet, dar simt nevoia de a spune (și scrie) că nu sunt prost. Sau doar așa cred? În co...