20 august 2013

“J” de la MărJinean



Ce-ai făcut în ultimii 5 ani iubite citior? Dar în ultimele 5 etape ce-ai văzut chibiţule? Ecoul se bagă ca musca-n Ligă şi vorbeşte. Nimic, răspunse el, ecoul. Asta zic şi eu fără a-l mai evidenţia pe tovarăşul Dragomir fost la Victoria Bucureşti. Apropo tovarăşe Dragomir vă mai aduceţi aminte de un meci deloc ciudat din epoca de aur, când pupinlingăii sugeau de la popor, ca astăzi de altfel, când la un meci (aşa se numeau atunci) echipele au revenit pe teren după fluierul final (!!!) pentru a mai marca câteva goluri. Chiar aşa, eraţi pe...aproape sau eraţi direct implicat?
Greviştii au renunţat la foame, era şi normal. Am afirmat zilele trecute, că doar un nebun îşi face rău pentru binele...duşmanului. Ligile inferioare sînt pregătite. Olguţa de Craiova se va duela cu Mititelu din Craiova, Măciuca s-a dus prin Reşiţa sau altă măciucă, spectacolul inferior are play-out şi play-off sau of, of. Ciudate sînt căile domnului precum şi intersecţiile nesemnalizate.
Mircea năşicu bagă frica-n Gică Candidatul. La anu' pe lângă alegerile pentru Bruxelles şi Cotroceni, românii mai participă la un „fâs electoral”, dar în acest caz dintr-o postură...îndepărtată, cu alte cuvinte, vezi dar nu te bagi.
Dintr-o etapă în alta Piţi cu studii la fel de voluminoase ca MărJinean, rupe naţionala în meciul cu jumătatea fostei Cehoslovacii, cu Slovacia mai corect. Evident vinovatul cel mare e bietul „Lato...vlevici” dar şi Mutu cel neastâmpărat. Piţi nu uită că poştaşul sună de două ori, doar Mutu şi-a permis doar...o dată. 
La „U” nimic nou. Acelaşi MărJinean, acelaşi Ganea şi cam aceeaşi jucători. Ah, am uitat şi aceeaşi bani. Ioc sau aproape deloc. Administratorul special veghează, cum veghea el când era la Dinamo, la o ofensivă în competiţia lui Mitică, pe vremuri Daciada. Cu mâna sprijinită pe masă şi arătătorul în nas pentru a face cât mai multe biluţe, „the special”, caută să fie mic şi din ce în ce şi mai mic. După succesul răsunător de la TAS s-a înfoiat în el un pumn de orez şi a devenit...ameninţător. I-a trecut. Lenjeria a lăsat urme, de fapt pe lenjerie sînt urme, altcineva le-a...lăsat.
Banii din televiziune e...mulţi.  800.000 de euro pentru o nouă promovată. Ciudat murdar ar fi spus Ghiţă. Pentru 34 de partide primeşti răsplată. La o primă împărţire vreo 24.000 de euro pe meci. MărJinene din 34 de partide, atenţie nu le-am spus meciuri, câte merită acest preţ de 24.000? Câte? Atenţie am aplicat aritmetica doar pentru nou...promovate. Steaua are aproape 100.000 de euro pe meci, asta numai din teveu. Vezi la ce-i bun Mitică? Cine-i mic? 
ACS Poli Timişoara – F.C. Botoşani 0 : 1
Minune! Vinul de Recaş a cedat în faţa podgoriilor de pe dealurile Huşilor şi a Coteştilor. Popovici, nume puţin sârbesc, a aplicat o „paliturî crânşină” şi s-a mutat pentru o săptămână, cel puţin, pe primul loc. Bănăţenii îs dos-ul după etapa „пять”. 
Oţelul Galaţi – F.C. Braşov 1 : 0
Încă o victorie. Încă un „unşpe”. Încă trei puncte. Vezi MărJinene cum se joacă pe la noi? Discret, Ionuţ Badea...trecea.
Corona Braşov – Dinamo Bucureşti 1 : 1
Ciudat „mari” antrenori demişi după „succesuri”. Dinamo latră a pagubă. Cu cinci puncte din tot atâtea partide, „câinii roşii” vor să devină „pisicile albastre”. Se poartă...liberalismul.
Pandurii Târgu Jiu – Astra Giurgiu 1 : 3
Pustai pedepsit. A doua înfrângere consecutivă. Ce naiba, nu mai sînt bani de premiere? Ups, a plecat Nistor. Soldul a crescut. Pariez într-o victorie în etapa a şasea. Preitenii ştiu de ce.
Petrolul Ploieşti - Ceahlăul Piatra Neamţ 1: 1
Cu un şut se pot aduce şi trei puncte. Contra în conflict cu Mazăre-primarul. Edilul-penibil-one-man-show l-a „menajat”, indirect ce-i drept pe omul de gol. Cu o falcă-n cer şi una pe gazon, tunisianul n-a reuşit decât...una. Schi-jetul n-a demarat corespunzător. Valul era la...tvr.
Steaua – 1907 cfr Cluj 3 : 0
Uite cum poţi face economie de bani. Nu faci o deplasare pănă-n Bucureşti şi cu banii economisiţi cumperi una, alta, poate aşa se atinge cota trei puncte.  Grigoraş a păţit exact ce ştia că păţeşte. „Grig” nu-ţi fă probleme medicale, „doftorul” e aproape, asta numai dacă nu este ocupat cu vreo şedinţă a studenţilor comunişti de pe la Cluj. Nu-i aşa domnule Rus? La vremuri noi sîntem...numai noi. 
V. C. din C. şi apoi din V. -  Gaz Metan Mediaş 0 : 0
O partidă neindicată cardiacilor. Plictiseala, neputinţa şi penibilul s-au întâlnit la Chiajna. Ce mi-a atras atenţia la această partidă? Un banner. „Viitorul înseamnă Hagi”. Nimic mai ciudat. Gică, pe viitor vezi care-i diferenţa dintre fotbalistul Hagi şi ce a mai rămas din el. Pentru că viitorul nu înseamnă Dobrin, el e cel mai mare. Şi ce e şi mai ciudat şi...rămâne. Sună-l pe Ponta, poate ajungi premier şi atunci poţi aprecia şi tu „viitorul înseamnă Hagi” dar cu „v” mare, de la viaţă. Pentru Dulca încă 90 de minute de chin.
F.C. Vaslui – Săgeata Năvodari 1 : 0 
„ţărănii” din Vaslui s-au distrat cu „cupidonii” plini de alge. Propun ca la următoare şedinţă a CL din Năvodari pe ordinea de zi un subicet. Schimbarea numelui echipei. Noul nume: Săgeata Neagră, poate aşa pitorescul şi pârţul îşi dau mâna.
„U” Cluj – Concordia Chiajna 0 : 3
Minune. Ganezul, pe numele de cod a pregătit echipa în...oglindă. TAS-ul lor mai tare decât TAS-ul nost. S-au găsit vinovaţi. Ninu, că doar vine Abrudan. Odiaka, că doar îl avem pe Dedu. Ciupe, că doar îl avem pe Ganea. Turcu, că doar nu-i...pistol. M-aş putea destrăbăla în cuvinte după acest meci, dar cui foloseşte? Penibilul n-a durat decât 90 de minute. Explozia îşi pregăteşte schijele. Simt asta şi nu mă înşel, asta e sînt nemodest. Lehamitea de luni seară era de aşteptat. Ganea deageaba este supărat că nu-i membru al Academiei Române. Doi dintr-un club e...”conflict de interes”. Ganea şi MărJinean în acelaşi loc. Un antrenor special şi un administrator la fel de special. Returul apus nu seamănă cu turul dinspre matineu. Unii îl regretă pe Drăghici, dar nu C-tin Drăghici ci fotbalistul păcălit de vulpe. Dedu este jucător în echipa „studenţilor” clujeni. Mi-l închipui pe acest băiat ieşind de la un curs...de apă. Vorbitorule în microfon sau cum te numeşti tu, pe viitor am o rugăminte. Scoate-ţi din gură „studenţii clujeni”. Ganezule am avut răbdare. Ştiam că eşti un tip conflictual, dar ce mi-am zis, vine omul pe la Cluj, atinge istoria clubului şi îşi revine. M-am înşelat (se mai întâmplă). Ca antrenor eşti mai mic decât Hagi, care pentru mine e cel mai...mic antrenor. Grupul din care faci parte are o problemă. Dacă nu ştii să comunici, trimite-ţi purtătorii de cuvânt, nu deveni şi penibil. Rămân surprins cum tribuna te acceptă. Încă. Îţi pun o întrebare cu virgulă. Calcan mai e la „U”? Dedu ţi-e rudă? Îmi place tactica ta. Jucăm nimic, marcăm nimic. Etapa viitoare jucăm la Bucureşti. Îţi propun traseul prin Făgăraş. Poate rămâi. Ia-l şi pe MărJinean, au echipă în liga a III-a. Doi „academicieni” rezolvă într-o clipă, chiar şi drepturile de televiziune. Ruşine Ganea. Să vină...măciuca.

De dincolo şi dincoace de drepturile teveului, Io







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ALIANȚA RUPTĂ-N CUR

Nu simt nevoia de nicio introducere pentru acest nepamflet, dar simt nevoia de a spune (și scrie) că nu sunt prost. Sau doar așa cred? În co...