02 august 2013

MIRCEA PILOTUL

Iarna nu-i ca vara ştiu şi eu şi tu cititorule, ce nu ştim e, dacă cele două anotimpuri sînt de pe la noi, că nu-i nicio diferenţă. Temperatura o uit pentru că nu suport...canicula.

Preşedintele ales e autorul zicalei ce poate într-un viitor va face parte din manualul politic de dreapta a „noii” mişcări de...dreapta. Cât de inteligent poţi să fii dar şi şugubăţ, în acelaşi timp, pentru a „scuipa” printre două cuburi de gheaţă, o astfel de nerostită de către alţii. Cu alte cuvinte când eşti în dreapta nu poţi vedea spre stânga dacă ţi-e privirea alan-dala.

Vara, soarele nu face nicio diferenţă între inteligenţă şi prostie. Se agită pe la unele posturi, câteva duduiţe şi anunţul clasic: poartă şapcă pe cap şi bea lichide, cel puţin doi litri de haşdoio. Sînt indivizi, ca mine de altfel, şi ignoră un astfel de anunţ.

Zilele trecute făţarnicul Mircea Duşa îmi explică cum stăm, noi românii, cu spaţiul aerian. Acest militar face ce face şi e peste tot. Nu există eveniment militar că-i la teveu. În cămaşă, la sacou, costum, pijama, nu contează, umbra lui Mircea e peste tot. Uşor glumeţ cu poză de politician inteligent îşi adaptează faţa în funcţie de eveniment. Dacă sînt victime, lacrimile stau în poziţie şi după ce teveurile „şi-au făcut albul” şi sînt în direct dau în hohote. Băiatul ăsta e perfect. Am impresia că în armată, atunci pe vremuri, a fost făcut fruntaş după primele cinci minute de...cătănie. Îi place să se bage oriunde, chiar şi-n rahat, evident dacă-i necazul dincolo de budă.

Lovit de gradele caniculei „Mircea militarul”, mult mai şugubăţ decât preşedintele, se aventurează în declaraţii pline de umor, rahat, seminţe şi indigo politic. Cititorule, cum poţi să-ţi dai seama dacă armata română are nevoie de avioane? Simplu te urci în unul vezi cum e şi decizi. Dacă nenea Iancu ne-ar fi contemporan, Mircea taică, numele de indicativ „cetăţeanul turmentat” era înlocuit cu „cetăţeanul zero”. Citat din bravul militaur Mircea (copia eorului lui Hasek)  - „...Dupa vizitele medicale si obtinerea brevetului medical pentru pilot de supersonic, am facut un zbor si cu un MiG-21 LanceR pentru a vedea daca, intr-adevar, aviatia de vanatoare e necesara armatei romane sau nu este. Si este necesara!..." după ce-am aflat necesitatea m-am liniştit. E pace!

Nu-i! „Mircea militarul” îmi explică despre marţieni şi ozeneuri. După ce ne-au dat târcoale romanii, tătarii, turcii şi alţi militari dispuşi la luptă, astăzi când sîntem cetăţeni europeni şi membrii NATO, dar fără niciun interes turistic, extratereştrii au ajuns să ne invadeze.

Cum politica de pe la noi nu mai are duşmani tereştrii, cei din cer au ajuns să-şi măsoare forţele cu Ponta, Oprea, Grapini sau alţi tereştrii cu realizări dincolo de cer. Dacă n-am scris despre Antonescu şi gaşca nu înseamnă că au scăpat. (mai am 20 de zile de concediu)

Mirciulică taică, de mult televiziunea publică nu mai difuzează emisiunea cascadorii râsului. Te râde şi şeful sie de le tevereu, pardon fostul şef sie. Cum poţi grăi „obiecte neidentificate ne survolează teritoriul”? În secunda doi, din extraterestru deveneai gropar, asta numai în cazul în care eram marţian, dar sînt un biet pământean cu origini române şi suport cu stoicism prostia. Până când? Până când marţienii îşi deschid o alimentara-n colţ.

Mirciulică eşti varză călită cu miros de mucegai. Dă-ţi o palmă şi zboară-n ţările calde.

De dincolo şi dincoace de Cer, io, marţianul.

 

p.s. Mirciulică, expresia „aveţi o problemă” cu semn de întrebare la capăt nu te apără de gafa fără limite, ba pardon cu limite. Aştept  următoarea gafă, eşti în stare de orice, chiar şi de nedemisie. Eşti mic. Chiar mai mic decât Boc. Apropo am citit Legea 256 de prin 2001 şi n-am găsit nimic despre gafele bravului soldat Mirciulică. Repet, eşti mic şi chiar mai mult de atât.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ALIANȚA RUPTĂ-N CUR

Nu simt nevoia de nicio introducere pentru acest nepamflet, dar simt nevoia de a spune (și scrie) că nu sunt prost. Sau doar așa cred? În co...