04 noiembrie 2013

REAPARIŢIA



A trecut şi luminaţia, zi dedicată memoriei celor trecuţi la cele veşnice, chiar dacă unii, mai ales pe aici prin Transilvania, fac din această zi o sărbătoare. Nici pe departe, că a venit pe filieră catolică, că a venit pe uşi mai puţin deschise, habar n-am. Dar uite că m-am luat cu vorba şi am deviat de la poveste, dar nu pot să nu scriu despre „lumină” aşa că cititorule morţii cu morţii şi vii cu vii.
Mare zarvă în sat, a venit miliardarul, de fapt miliardarul se întoarce. Miliardarul cu intenţii de preamărire şi cap plecat se întoarce tocmai acolo unde a scuipat, lins şi plâns. Cum se apropie sezonul rece şi Ignatul bineînţeles, miliardarul apare şi pune de o revoluţie. După Buşcă, Walter un nou nume bate în turnul bisericii de la DIICOT. Hopa – Mitică.
Cel mai fericit de reîntoarcearea miliardarului pare a fi Paul, singurul prieten din Cluj. Miliardarul a decis. Revin dar nu vin. Multilateralul dezvoltat MăJinean a plecat, uitând să spună cine i-a fost prieten şi cine ba. Dacă a mâncat slănină cu ceapă sau a făcut greva foamei, ceea ce nu cred, doar tribuna şi peluza i-a dat...uneori peste măsură.
Cel mai mic premier ce l-a avut ţara asta i-a reamintit uitucului despre şi ce înseamnă Universitatea Cluj. Aici m-a prins în ofside. N-aş fi crezut că cel mai mic premier ştie ce înseamnă Universitatea Cluj pentru clujeni. Fac precizarea că ofside-ul a rămas nesemnalizat precum nesemnalizarea noului antrenor. Băieţi, nu ştiu cum se face dar pe aici pe plaiul ăsta mai mioritic decât balada originală, sînt numai exemplare pline de dispreţ şi flâmânde. Miliardarule uite în ce lume murdară trăim, ai zice tu, şi spre nebucuria ta fur precum premierul copy-paste câteva din presa vremii:
-         „Agăţat" într-un dosar greu, Walter este extrem de receptiv la solicitările temutei instituţii (n.n. DIICOT). Una dintre ele i-ar propune, persuasiv cum numai procurorii ştiu să o facă, să se întoarcă la Cluj şi să reia sponsorizarea la Universitatea. Mutarea nu îi convine deloc lui Walter; la Petrolul investiţia începea să se amortizeze...
-         ... DIICOT a intrat pe fir şi a calculat prejudiciul: 11 milioane de euro. Acesta este motivul pentru care Walter (altfel extrem de apropiat de serviciile secrete) tremură şi este extrem de receptiv la doleanţele „organelor"...
-         ...Walter este foarte apropiat de Dumitru Dragomir: la puţin timp după ce a preluat Universitatea Cluj, omul a fost cooptat de Corleone în comisia Ligii care a organizat licitaţia pentru atribuirea drepturilor Tv, în 2011...
-         ...Universitatea Cluj este o Societate Comercială, nu e o afacere pe care o vinzi unui arab sau primului venit. U, ca şi societate şi club de fotbal, îl duc mai departe, voi mai investi, dar la alt nivel...(cuvintele vă aparţin)
-         ...La meciuri mari, veneau câte 5-600 de invitaţi. Toţi doreau protocol bogat şi vin de Jidvei, asta aşteptau toţi. Ăsta le-a fost sprijinul în 3 ani. În rest, pragmatism, lipsă de omenie, idei de 2 lei, chiar dacă sunt şcoliţi prin SUA. Am crezut că au coloană vertebrală clujenii, rău m-am înşelat...(la fel şi astea)
-         ... s-a spus că am furat 11 milioane, eu, care am investit 17 milioane de euro la Universitatea Cluj…(cine a spus aşa ceva?)
-         ...Au apărut niște oameni de bine din București care vor să ia clubul și iată că a apărut DIICOT-ul. Mâine (n.r. joi, 15 noiembrie) ar fi trebuit să semneze. Nu vreau să le dau numele…(dar astea?)
Mă opresc aici, aş putea să scriu până dă guiaşul în foc şi rămân fără pălincă şi atunci cine a mai mânca au a be (n.n. bea). Simt aşa în şiretul pantofului murdar (aore de ce?) că nu sînteţi nici miliardar şi nici flămând, că de Hagi...Tudose nici nu poate fi vorba. Nu-i aşa? Sau, cine ştie. Cu HT seamănă mai mult partenerul de tip asociat şi îngenunchiat mister MărJinean, personajul tipic pentru a preda pupinlingăsimul în epoca waltweriană.
Propui stimate miliardar un suflu nou de unde ai plecat într-o vară ciudată, başca îmi şi reîmprospătezi imaginea cu a unui căpitan cu gust de vicepreşedinte. Coane şi dacă aduci cea mai strălucitoare cupă în vitrina cu trofee, gestul tău rămâne demn pentru o bucată din lunga hârtie igienică a fotbalului autohton (cele ce au nevoie de hârtie evident).
Nu ştiu cum se face dar mai nimerit cu coloana vertebrală, mă cam dor şalele, poate de la “dusul în spate” a impotenţei tale şi a celor ce îţi aprindeau trabucul, poate de la ceaunul ce nu l-am ridicat şi motive mai sînt precum minciunile trimişilor tăi la această echipă, că fie vorba între noi, ei nu te-au “apreciat” precum meriţi.
Miliardarule nu cred că ai călcat pe urmele lui Monte Cristo, dintr-un singur motiv. Doar unul poate fi marinar în ţara asta şi tu baţi spre roşu. Vrăjitorul din Oz nici pe atât pentru că nu văd...muierea şi cei trei “neajutoraţi”.
Te-ai răstit că n-ai fost înţeles şi ajutat, că aşa şi pe dincolo, când tu ai centrat şi tot tu ai decis.
Miliardarule cu ochii (?!) umezi, geaba pozezi dacă n-ai şi bliţ. Hârtia igienică, în cazul tău, nu e de unică folosinţă.
Apropo, slănina n-are un gust ciudat? Crezi că flecma e aceeaşi?
De dincolo şi dincoace de poveste, Pilu
p.s.
un sugar ţi-ar spune “jenibilul”, eu ţi-aş spune “miliardarul”. Cum preferi?

2 comentarii:

ALIANȚA RUPTĂ-N CUR

Nu simt nevoia de nicio introducere pentru acest nepamflet, dar simt nevoia de a spune (și scrie) că nu sunt prost. Sau doar așa cred? În co...