02 august 2012

GHENCEA VENIM, DAR JUCĂM PE 23 A OPTA.


Din ceea ce a fost mult, a trecut. Ultima etapă despre care nu spun nimic, nu că ar fi dezvăluiri fantastice, dar pot să-mi dau în scris cu părerea despre neputinţa...tuturor.
Băieţii i-au răpus pe puii de „lord” cu un gol al renegatului Sisi. Cu un picior spre retragere, Sisi i-a prelungit moartea clinică a AMP la Cluj şi consolidarea în salonul de reanimare a lui Mărginean.
Niculescu nu-şi mai roade unghiile, ca după partida sau antrenamentul (n.n. al doilea) de la Târgu Jiu, el este obligat de Cristi Dulca să revină pe teren, dar nu oricum, ci..util.
Băieţii s-au mişcat bine în duminica suspendării crunte, exodul din min. 19 şi 19 secunde nu i-a afectat. Chiar, a fost benefică mişcarea?
Abonamentele au luat-o razna, Uioreanu şi Boc s-au căutat prin buzunarul de bugetar şi cu chiu cu vai au găsit „mărunţiş” pentru a-şi mai face puţină imagine. Boc a ezitat dar după ce a aflat că Rus e la Bucureşti, n-a mai stat pe gânduri. Îmi permit o întrebare de seară: cine mama măsii l-a adus cu adevărat pe F.W. la Cluj şi Napoca, că mi-e tare greu să cred că doar singurul lui prieten, Paul.
Viaţa merge înainte. Bani nu sînt (aşa se vorbeşte). Baremul a picat. Liber la matrapaslâcuri, de parcă până acum a fost interzis. Măria Sa, Naşul, mă ameninţă cu – adio, dar rămân cu tine – din 2014, an în care Piţurcă va înţelege că jocul de cuvinte este total diferit de jocurile de noroc.
Revin la etapă. Interesant meci, joc şi cam atât. Prodanca îi face viaţa grea lui Reghe în cazul unui golaveraj. Ciorba şi alte delicatese gătite de mâinile atât de îngrijite, o să poarte un nume arhicunoscut – „tu ai vrut-o!”. Mi-e greu să cred că Sisi şi cipriotul o să facă faţă atacului behăit. Dacă etapa trecută telefonul (asta în viziunea prea cinstitului Manea) a făcut legea, acum dialogul reality-show ţine prim-planul şi ratingul.
Am bătut destul apa în piuă, aşa că trec direct la etapă şi indiferent de ce se întâmplă în meciul cu echipa patronului semi-analfabet, pariez pe victoria lui Cristi.
STEAUA – „U” CLUJ
Pronostic: batem şi trecem pe loc de UEFA

GLORIA BISTRIŢA – GAZ METAN MEDIAŞ
După „isprava” din etapa trecută, găzarii, pot fi în stare de orice. Ioan Horoba se întoarce...acasă, vorba vine acasă. Lordul nu poate sta în zona nisipoasă de la început, dar cine mai poate fi sigur într-o lume plină de certitudini.
Pronostic: bate echipa mai...prudentă

PANDURII TG. JIU – CEAHLĂUL
Din echipele slabe, Ceahlăul e cea mai bună. Da, da (sînt fanul dadaismului). Un meci între două primării. Bate primăria care e pe...val.
Pronostic: Pandurii, lider.

CS SEVERIN – CONCORDIA
Meci cu miză de Liga Campionilor. Meritul oamenilor de fotbal, dispariţia centrelor cu experienţă şi apariţia ozn-urilor. Aştept sezonul 2013 – 2014 şi derbyul dintre Săgeata Năvodari şi FC Snagov.
Pronostic: indiferent cine câştigă, victoria e a fotbalului românesc. Bate Concordia în prima repriză, revin cei de la Severin.

PETROLUL – OŢELUL
Etapa trecută F.W. n-a mâncat o „zamă de făsaică” dar s-a fript la limbă cu nişte „poale în brâu”. Nu ştiu dacă şi-a făcut prieteni la Ploieşti, îl recomand din tot sufletul pe Rednic. Are o poreclă demnă de câţiva papagali...clujeni. Dorinel fă o minune, că altfel te frige...Grozav.
Pronostic: Nu se dau goluri multe, maximum...opt. Bate Petrolul cu 5 la 3.

1907 CLUJ – FC VASLUI
Două echipe...europene. Una singură contează. Şumudică mută şi câştigă. La zero.
Pronostic: Vaslui, cota şapte.

VIITORUL CONSTANŢA – ASTRA PLOIEŞTI
Stelea, chiar dacă şi-a exprimat calităţile de fotbalist doar pe linia porţii, apetitul golului pare să-l domine. Despre Hagi, nimic nou. Cât timp apare la fel de des ca Becali de exemplu, nu-mi fac probleme pentru...Viitorul.
Pronostic: cel puţin un punct ajunge la Ploieşti

RAPID – CSMS IAŞI
Ieşenii vor să rămână aceiaşi oameni calzi, primitori şi buni parteneri de dialog. Problemele lor abia după etapa a 5-a vor exista cu adevărat. Ionuţ Popa e de mult la...Arad.
Pronostic: nu ştiu cât la unu pentru Rapid.

FC BRAŞOV – DINAMO
Ăsta da meci. Bonetti vrea să-l facă pe Badea, cum şi Badea vrea să-l facă pe Bonetti. Primul meci fără „Crăciunescu cel făr de vină”. Surpriză ar fi un meci egal.
Pronostic: Bate Dinamo.

Sfat prietenesc. Nu pariaţi bugetul familiei pe „pamfletul pronostic”. E un joc de cuvinte şi de pase. Am ştiut că v-aţi prins.

De pe linia porţii, Pilu B.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ALIANȚA RUPTĂ-N CUR

Nu simt nevoia de nicio introducere pentru acest nepamflet, dar simt nevoia de a spune (și scrie) că nu sunt prost. Sau doar așa cred? În co...