07 august 2012

ŞOVA, UN NUME PENTRU...VIITOR. Doar un nume.


Suspendarea aduce remaniere. Corect, suspendarea prelungită aduce remaniere. Nu intru în nici un detaliu despre vechii şi noii miniştrii dar parcă mă mănâncă tastatura să nu-mi reamintesc de guralivul Şova.

Parcă mai ieri actualul ministru ce face o legătură de dragoste, iubire şi bezele între Guvern şi Parlament, posibil şi între alte staţii prăfuite de urma paşilor lăsate de scursuri umane, ameninţa istoria şi memoria trecutului cu... "astăzi l-am anunţat că nu mai activează ca purtător de cuvânt al partidului până când nu pleacă la Washington, la Muzeul Holocaustului, să vadă cu ochii lui tot ceea ce eu am văzut. După ce se întoarce de acolo, sunt convins că va înţelege că sunt evenimente istorice pe care trebuie să le cunoaştem şi trebuie să le recunoaştem cu toţii. Nu a avut nicio scuză pentru ce a spus" …aceste cuvinte au fost “plagiate” de pe blogul premierului meu şi al nost.

Interesantă decizie. Atunci, acest actual măscărici politic, aflat într-o falsă opoziţie, l-a demis pe actualul ministru. Cu alte cuvinte seci şi clare, “holocaustul a fost, Şova va deveni”.

Ca totul să fie mai mult ca perfect, premiantul din gimnaziu şi corigentul politic, Ponta pe numele de stabilizator economic, a gândit avangardist şi Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului l-a trecut în subordinea…prim-ministrului. Singurul care poate să-i dea târcoale şi să relaţioneze printr-un limbaj SF cu exteriorul e actualu…Şova, pardon actualul ministru de relaţii. Între unii şi alţii sau între cei buni şi cei care au fost…buni.

Cine a avut nesăbuinţa să nască o vorbă plină de fals şi uz de fals?  “La omul sărac nici boii nu trag.”

Cum minunile le-am găsit în Vechiul şi Noul  Testament, deci nu pe toate, îmi permit să-mi reamintesc una mai…recentă, provocată de acest “hopa-mitică”  cu gura activă a emisiunilor teve în care modestia pare să-mi fi luat faţa “sînt un om cu carte care ştie că lipsa cunoştinşelor într-un anumit domeniu se acoperă prin învăţare…m-am retras pentru o perioadă pentru a studia şi a învăţa…” aşa că-mi pot permite o întrebare fără răspuns. Fostul ministru Rus, creatorul Grupului Folcloric de la Cluj din care mai face parte inutilizabilul Dâncu, şi-a consolidat demisia prin cuvintele “am demisionat pentru că sînt un politician onest”. Întrebare – politician onest – este o maximă sau o minimă legătură între „ce cred” şi „ce sînt”?

Mister Şova (sper că acceptaţi un apelativ din fotbal, sînt multe caractere cu carte pe acolo) cum o să relaţionaţi cu naţiunea, deci şi cu mine, în cazul unui cutremur...politic. O să alergaţi pe scări sau vă aşezaţi la tocul uşii.

„Pe teritoriul României nici un evreu nu a avut de suferit şi asta se datorează lui Antonescu” aceste cuvinte îţi aparţin noule ministru, dar te rog să faci trei precizări.

Unu. E vorba de mareşalul Ion Antonescu şi nu de interimarul Crin Antonescu, cum am crezut în primele două luni.

Doi. Cuvintele „nu au avut de suferit”  sînt aceleaşi şi-n 1944  şi-n 2014, cu umila diferenţă a celor...70 de ani.

Trei. Anunţul Majestăţii Sale Mihai I a fost făcut la radio şi nu la Antena 3 cum ar crede Traian Băsescu, Ioan Rus şi Dan Voiculescu. (nici unul n-a avut funcţie politică înainte de 1989. Se poate intercala cuvântul – majoră – pe ici pe colo)

Gata. Nu înţeleg cum poţi deveni campion când te bat toţi. Interesant. Unul este suspendat, altul face şi desface, numărătoare nu iasă. Lumină. Din necuratul iad politic se ridică Şova. Relaţionările de la Guvern înspre...ceva o să prindă sens, culoare şi adevăr. Hm, mă laşi. Aştept să fiu dat afară din servici şi trimis ca ambasador în Germania. Pardon aici e Marga.

De dincolo şi dincoace de mine, Pilu

5 comentarii:

  1. se putea mai bine. de ce Sova?

    RăspundețiȘtergere
  2. tare frate. astia de la psd se cred virgini, de fapt ei sint nuli. tare frate

    RăspundețiȘtergere
  3. Ministrul de Externe14 august 2012 la 12:12

    Şova a fost şi va rămâne un paharnic a psd-ului la fel ca şi Corlăţeanu, un carierist fals şi putred. Alături de Marga ăştia doi sînt cei mai necalificaţi ,imiştrii de externe. Pot cupla aici şi pe profu de istorie. Diplomaţia românească e penibilă de vreo 75 de ani. La centenar poate realizăm acest eşec. Astăzi când avem 150 de ani de diplomaţie, nu reuşim să înţelegem că o simplă rotire de robinet ne dă dreptul de a ne spăla cu apă caldă. Şova eşti kic la fel ca Boc, Ponta, Antonescu, Tăriceanu, Năstase şi lista continuă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Şova este un princhindel. Uriaşii din partidul comunist sint lepre. Acolo buba are puroi. Şova e un Antonescu cu şliţ.

    RăspundețiȘtergere
  5. Horatiu din Campia T.22 august 2012 la 16:11

    Basescu e la Cotroceni. Aceasta realitate sparge orice vis de prea marire a psd. Tu esti un blogger interesant si interesat. Nu cred ca evolutia ta lasa semne de intrebare.

    RăspundețiȘtergere

ALIANȚA RUPTĂ-N CUR

Nu simt nevoia de nicio introducere pentru acest nepamflet, dar simt nevoia de a spune (și scrie) că nu sunt prost. Sau doar așa cred? În co...