22 august 2012

INFANTILUL


Viaţa bate filmul şi filmul bate regizorul. Pe lângă multele calităţi pe care locuitorii spaţiului mioritic le posedă la loc de cinste stă, cinstea. Ieri, alaltăieri un interimar pe numele de scenă politică Crin şi Antonescu, scotea fum pe nări şi alte ţevi de eşapament. Aspazia l-a deposedat de un nou mandat al interimatului. Dacă ceva funcţionează pe spaţiul mioritic cu succes, acesta este...interimatul. Blânda judecătoare cu frica-n sân şi sânu-n sutien, prinde a decide. Prea puţin contează. Parlamentarul absent contează în această poveste.
Antonescu, mult mai infantil decât cel mai infantil premier pe care l-am avut (n.n. E. Boc), aruncă din el venin şi ameninţări. Limbajul dur, lipsit de forţă politică şi diplomaţie, îl distrug în fiecare zi mai mult decât ar fi crescut Făt Frumos în şapte ani de acasă şi trei de liceu.
Sînt conştient că nu se poate vorbi de coabitare. Antonescu nu poate coabita cu el însuşi, dară-mi-te cu Băsescu, duşmanul poporului...mioritic. Pe Ponta îl înţeleg, el a fost premiant, apoi şef de clasă şi abia la final un subtil plagiator, în fiecare declaraţie. El este urmaşul unui dadaist înnăscut. Emil Boc. Oricâte zvârcoleli ar face, rămâne un mic filosof, uneori procuror (nu ştiu ce a procurat şi mai ales cui) cu comportament bine stabilit. Am înţeles, să trăiţi...bine! Interimatul în schimb scuipă foc şi ură. Ejacularea lui politică nu poate ţine până în 2014. El vrea acum. Împins de schiţa lui nenea Iancu, dă din picior ca un bocănilă viagrat şi solicită scaunul cel mare. Scaun? El pute, indiferent de creator. Nu ţine cont de biblioteca citită ci de raftul din şpaiţ (n.n. cămară pentru ...sensibili).
Prea mult absentule Antonescu, am o idee. Pe viitor când te împing de la spate nedreptăţile într-un hal fără de hal, propune în loc de PDL (n.n. „...această sectă, crescătorie de paraziţi...”) toate grupurile de paraziţi, indiferent de larvă născătoare, muşuroaiele numite: DNA, Parchet sau alte muşuroaie să-i „salute” din toate cnp-urile de vedere, că doar la început şi născătoarele au fost fecioare. Nu-i aşa?
Herr Antonescu, referitor la declaraţiile de la televiziunea mamă, antena trei (Ciutacu, Badea şi Gâdea – nu sînt sfinţi, dar în spaţiul mioritic totul e poveste şi e posibil) eu zic că numai infantilismul, emoţia şi nediplomaţia politică te-a împins să crezi că eşti un om...puternic. Până să ajung la cele spuse, eu zic aşa: n-ai jucat niciodată la seniorii politici. De la origini şi până în prezent ai fost în linia a doua, cu mici excepţii când ai activat în linia a treia. Herr Antonescu şi acum râd la masturbarea lingvistică. Are umor, subiect, predicat şi chiar dimplomaţie politică. Fâs. Ai crezut? „...să-l ia în Germania doamna Merkel, Germania este o ţară mare, prosperă, să-i dea o bucăţică de pământ acolo lui Băsescu şi PDL-ului să se joace acolo de-a Băsescu, în România nu...” 
Cred că îţi lipseşte prezenţa într-o emisiune apusă, sloganul emisiunii era, sper să nu greşesc, - tu eşti veriga slabă – aşa că poate într-o altă viaţă înţelegi că produsul progresist numit useleu, are o verigă slabă. Scormoneşte şi află.
N-aş fi crezut că se poate şi mai rău (n.n. asta în urmă cu vreo 10 ani) dar viaţa îmi arată de fiecare dată produsul ei.
Absentule Antonescu, decât binele tău mai bine răul meu.
De dincolo de dincoace, Pilu
p.s. săptămâna viitoare mă ocup de...neretragerea ta din politică, până atunci sînt ocupat cu teverul (să-mi văd de pâine) şi cu „U” Cluj (să-mi văd de pasiune). No, îi bai?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ALIANȚA RUPTĂ-N CUR

Nu simt nevoia de nicio introducere pentru acest nepamflet, dar simt nevoia de a spune (și scrie) că nu sunt prost. Sau doar așa cred? În co...