19 martie 2012

PRONO STILUL MEU ŞI AL NIMĂNUI

Etapa trecută m-a c-am...făcut. „Duble” plecate pe apa...bugetului şi a sâmbetei de la matineu. Noroc cu „studenţii” bucureşteni care mi-au redat vârful nasului şi odată cu el, flerul. „Jiji” pluteşte pe aripile tic-tac-ului, Borcea într-un silenzio stampa...impus, în schimb vorbeşte fotbalul, DNA-ul şi...publicul. Hai „U”, restul nu contează, dar îi musai să existe!

GAZ METAN MEDIAŞ – C.S. MIOVENI

Medieşenii sînt pe jumătate finalişti de cupă cu spumă de bere. „Spiriduşii” din Mioveni vor să fie acceptaţi la meditaţiile lui Pustai dar şi a...”discretului” Horoba... După succesul de la Sibiu, medieşenii (spectatorii) nici nu vor să audă decât victoria în meciul cu cei de la Mioveni (jucătorii). Merg pe mâna lui Pustai, pentru că Pană n-are mână de...antrenor cu ecuaţii la el.

Prono stil: 1

PANDURII TÂRGU JIU – VOINŢA SIBIU

Marele Grigoraş vrea să dea cu Hermannstadt de...Liga a II –a, asta numai după „marea ispravă” de la...7 şi 7 din Cluj, când a jucat frumos şi a pierdut cu doi la „frumos de zero” , iar acum vrea să demonstreze că nimic nu-i întâmplător (asta numai dacă mă refer la ultimile două apariţii din campionat). Pelici să ştii că nimeni nu-i perfect...forţează mâna destinului şi intră-n şut. Logic ar fi un „solist”, dar nu întotdeauna ce-i logic e şi...adevărat. E un meci cu origini în zicala: „omul gospodar vara îşi face sanie, iar vara...merge în concediu”. Parcă asist la un meci jucat pe puncte acumulate.

Prono stil: 1 X 2

PETROLUL PLOIEŞTI – CONCORDIA CHIAJNA

Răchită nu s- a făcut de...capră în meciul cu „U” dar am aflat ceva. Iubeşte arbitrajul. Concordia vrea să rupă barilul, petrolul şi...clasamentul. „Reghe” împins de la spate de doamna fotbalului românesc, mută şi câştigă. Răchită, după această partidă, îşi va depune candidatura la: Primăria Ploieşti, şefia C.C.A., preşedinţia ferefeului (la Ligă nu-i loc). Cu una se tot alege din atâtea, dacă nu, rămâne eroul principal din serialul „Marţienii din Ploieşti” sezonul „x” dar la...matineu. Concordia Chiajna în următorii o sută de ani va fi o echipă cu tradiţie în fotbalul de pe la noi (asta numai în cazul în care „noi” mai există în vremurile viitoare).

Prono stil: X 2

UNIVERSITATEA CLUJ – ASTRA PLOIEŞTI

Claudiu pe...bancă. Elevii în...teren. Badea la...Piteşti. Walter în...tribună? Asta din urmă e o întrebare cu răspuns la...purtător. F.W. va aduce primul succes pentru „U” după mult timp şi va prefaţa...viitoarea campanie electorală de pe Someş. Niculescu ştie că din toamnă n-am mai „bătut” pe nimeni. E primăvară. Au venit rândunicile, odată cu ele şi Boştină. Deci se poate. Astra (sora mai mică) ne-a bătut în cupă, nu văd de ce n-am „bate”(sora mai mare). Simt într-o victorie la zero, n-a spus Gigi despre W.F. - „nu face blaturi” -, batem sigur în...retur.

Prono stil: 1

OŢELUL GALAŢI – DINAMO BUCUREŞTI

Dorinel nu uită că a fost şi...”câine” de aceea se va comporta precum un antrenor ce scuipă, îşi bagă degetele în gură şi fluieră de parcă ar fi pe stadion şi nu în ultimul rând pentru că Hagi nu-l va depăşi niciodată la...selecţii şi titluri de campion de pe...bancă. Despre „câini” să vorbească Brigitte Bardot sau BB. Nu-i bine că mi-e nu-mi plac literele repetate, ca de exemplu: GG, MM, DD sau KK. Ciubotariu, scaunul tău nu se clatină. Fă-o lată la Galaţi şi o să rămâi...surprins cât de uşor poţi deveni şi şomer.

Prono stil: 1 2

S.C. VASLUI – F.C. BRAŞOV

Duel adevărat. Şumudică a intrat în horă, la fel şi Porumboiu, doar că sînt hori diferite şi locaţii diferite. O horă cu „ritmuri” europene, alta cu acorduri de matineu, pianotate pe alocuri cu manele în nocturnă. Nu-i bai. Vasluiul are echipă, iar Braşovul pe...Şumudică...„au, viaţa mea”.

Prono stil: 1

F.C.M. TÂRGU MUREŞ – STEAUA BUCUREŞTI

Dacă se juca înainte de '90 şi tot în ţară aş fi spus clar şi răspicat: „să câştige cel mai bun”, dar acum după plecarea „Fiarei” şi reîntoarcerea lui Sabău, sînt total debusolat şi neajutorat. Feceme-ul vrea să-i pregătească sărbătorile de Paşte distinsului europarlamentar la marele fisc, pardon marele fix, mai puţin Sabău. Tic-tac de Ghencea nu dezvoltă puteri „de plutire”, aşa că...surprize, surprize dar fără cunoscuta prezentatoare sau cititoare de prompter.

Prono stil: 1 X

Întrebam în primul prono stil „care va fi primul antrenor demis”. Întrebarea rămâne valabilă, Ionuţ Badea şi-a dat...demisia. Am aflat. Lăcătuş. De acum încolo întrebarea nu mai are sens, dar forţez una. Cine va fi primul antrenor...rechemat? Am aflat răspunsul la o întrebare nepusă. Sabău.

Sînt ca după vizionarea filmului „O lume nebună, nebună, nebună...”

La urma urmei o etapă banală, cu miros de primăvară şi haine murdare. Aştept decizia DNA-ului în filmul „atunci i-am transferat pe toţi la moarte” . Filmul va rula cu sala plină şi tribunele...goale. Aşa-i în fotbal, transfera-mi-aş viitorul cu agent cu tot.

Gata, am dat cu presupusul într-o etapă cu mult bun simţ, deci nu mergeţi pe mâna şi intuiţia mea...magică. Jucaţi-vă banii pe lucruri serioase şi profitaţi de reducerile primăverii, poate la toamnă le faceţi cadou. Ce interesant, din pariuri poţi trăi, aşa că...”pariaţi bine!”

Ne citim etapa viitoare, tot aşa-n picioare, dar la final de săptămână. Hai pa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ALIANȚA RUPTĂ-N CUR

Nu simt nevoia de nicio introducere pentru acest nepamflet, dar simt nevoia de a spune (și scrie) că nu sunt prost. Sau doar așa cred? În co...