02 martie 2012

PRONO…STILUL MEU ŞI AL NIMĂNUI

F.C. BRAŞOV – PANDURII TÂRGU JIU

La primă vedere meci simplu pentru...ambele echipe. Una pierde greu acasă iar cealaltă bate greu în deplasare. Deci şi prin urmare, dacă găsiţi prin buzunarul personal (?!) o sută de lei împingeţi-o spre Şumudică, poate ridică tricourile de la...amanet. Chiar dacă are umor pe banca tehnică a „Iaşovului” merg pe jumătate din mâna dobrogeanului din...Oltenia. Şumudică – Grigoraş egalitate, vorba jocului „Nu te supăra, frate”, dar asta nu înseamnă că nu poate bate braşovul. Poate?

Pronostic: 1 X

C.F.R. 1907 CLUJ – F.C.M. TÂRGU MUREŞ

Dacă sînt pus să-mi folosesc doar interiorul şi să nu-mi apropii nimic de raţiune, zic aşa: „distruge-i „Fiară” şi nu lăsa nimic din echipa de la şapte şi şapte minute”. Bunicul mă trage de mână şi-mi şopteşte, fără să-mi ştirbească din mânie, vorbe ce-mi dau speranţa unui rezultat pe gustul...bugetului meu. Între o „Fiară” şi un „Animal” îl aleg pe...Lăcătuş. Aş vrea, dar...echipa de la şapte şi şapte minute pare mai „motivată” şi mai dispusă la...succes.

Pronostic: 1

VOINŢA SIBIU – ASTRA PLOIEŞTI

Astra s-a întărit cel mai...tare în această iarnă. Fără prea multe semne de exclamare în jurul său dar cu nemiluita semne de întrebare fostul reţinut a ajuns...mâna dreaptă a d-lui Buduru. Dacă toate drumurile duc la Roma. În România ca să ajungi mare, întâi treci pe la DNA, de parcă acolo este un birou, numit...lansări. Aşa că primul duel al anului se joacă la Sibiu. Crăciunescu – Avram, taţii. Cu 250 grame de noroc şi un chil de brânză de Sibiu, Voinţa bate Astra. Dar dacă nu-i aşa?

Pronostic: 1 X

RAPID BUCUREŞTI – „U” CLUJ

Cu o semi-echipă nou nouţă Bădiţă Strategul vrea să-l facă pe Răzvănel pe şina de cale ferată. Ups, n-am făcut nici o aluzie la tramvaiul care l-a urmărit pe Lucescu – tatăl, prin tot Bucureştiul. Alb – negrii şi-au „pus” banderolă de...afară spre disperarea vicepreşedintelui Boştină. Bornescu s-a obişnuit cu gustul „leveşei” deci şi prin urmare prăjiturile cu „blat” a d-lui au rămas fără... gust. Dacă Mărginean nu intră în primul unşpe, „U” îi bate la zero. Gol Machado. Pardon, ăstai la Steaua.

Pronostic: X 2

DINAMO BUCUREŞTI – GAZ METAN MEDIAŞ

Borcea a venit din America, mai exact de atât nu ştiu. Cred că o parte a drumului l-a făcut cu autostopul. Oceanul l-a trecut cu ajurorul unui...rechin, iar din Franţa a venit însoţit de...Platini. Dar nu fostul fotbalist ci actualul fotbalist. Unul se bate cu viitorul fotbalului în Europa, celălalt se bate cu...dinamoviştii. Echipa de pe primul loc se întâlneşte cu...matematica. Cum fiecare jucător de la Dinamo este fost participant la „Olimpiada de Matematică”, problema propusă de profesorul de la Mediaş va fi rezolvată prin metoda...reducerii la absurd.

Pronostic: 1

PETROLUL PLOIEŞTI – F.C. VASLUI

Capră sau Porumboiu? Gurile şi ţaţele spun că Walter de la Cluj s-ar muta la...Ploieşti. No şi care-i baiu? Revin la Ploieşti. Patron nou, stadion nou, echipă...veche, daia Porumboiu nu se lasă la Capră. Bate F.C. Vaslui că altfel îi bai cu „b” mare de la...Porumboiu. Oricum Petrolul a câştigat un fan. Hizo.

Pronostic: 2

C.S. MIOVENI – STEAUA BUCUREŞTI

Echipa cu cei mai mulţi suporteri din România, dar şi cu cel mai europarlamentar finanţator din România. După ce s-au umilit în faţa „olandejilor” (am scris pe limba lui Jiji) ajung şi la Mioveni. Aici e cu totul altceva. Fraţii şi verii vor călca totul în picioare, nu ştiu dacă Tătăruşanu va călca şi el pe cineva, dar totul e posibil. Fără meme nu poate să hegemonizeze fotbalul de pe la noi. Fâs, meme e pe la teveu. Îl aştept şi la emisiunea: „copiii spun lucruri trăsnite”.

Pronostic: 1 X 2 (m-am descurcat?!)

CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ – SPORTUL STUDENŢESC

Mogulul (aşa se numesc –moguli- prin popor proprietarii de imagini cu...sunet) faţă în faţă cu...studenţimea. Meciul nu se transmite pe Giga tv, aşa că rezultat deschis fiecărui meci sau...invers? Cu atâtea televiziuni. Nu mai ştiu ce-i bine şi ce-i...disciplină de partid. Dragi pietroi-nemţoi, nu mi-e frică de voi, pare a spune ardeleanul-bucureştean Şiman. Apropo d-le Şiman, cum a fost făcută cea mai recentă plată către jucători, în paltoane sau în lopeţi de deszăpezire? Revin la joc şi spun atât: „bate echipa mai...bună.

Pronostic: 1 2

CONC0RDIA CHIAJNA – OŢELUL GALAŢI

Campioana ajunge şi la...Chiajna. Cred că la meci va veni şi Marius Stan, pentru că se află în campanie electorală. Oare el nu ştie că alegătorii din Chiajna nu pot vota şi-n Galaţi? Sau se poate? Habar n-am. După ce Oţelul a ajuns în Liga Campionilor, acum oraşul va ajunge pe cele mai înalte culmi ale civilizaţiei şi înaintarea lui spre progres. Sloganul „să trăiţi bine” va fi înlocuit cu „să jucaţi bine” iar acolo unde nu este cazul va fi înlocuit cu „să nu uitaţi de mine”. Deci şi prin urmare bate...Chiajna.

Pronostic: 1 X

Gata, am dat cu presupusul pe un mărţişor, deci nu mergeţi pe mâna mea...magică. Jucaţi-vă banii pe cărţile din...librării. Ne citim etapa viitoare, tot aşa-n picioare. Hai pa.

p.s. întrebare: Care va fi primul antrenor demis în 2012 pe bune?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ALIANȚA RUPTĂ-N CUR

Nu simt nevoia de nicio introducere pentru acest nepamflet, dar simt nevoia de a spune (și scrie) că nu sunt prost. Sau doar așa cred? În co...